Kezdőlap > Tippek és receptek > Tejszínes ételek > Vegetáriánus lasagna mozzarellával

Vegetáriánus lasagna mozzarellával

 

        

Lasagne
Vegetáriánus lasagna mozzarellával
Személyek száma: 4
Elkészítési idő: 45 - 60 min
Hozzávalók listája: 
  • 250g PANZANI Lasagne
  • 1 doboz paradicsompüré (200g)
  • 2 piros paprika
  • 2 kisebb padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 1 csomag mozzarella
  • 2 gerezd fokhagyma
  • besamel mártás
  • só, bors

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, és aprítsuk fel kis kockákra.
  2. Egy kuktában olívaolajon pároljuk meg előbb a hagymát, majd a fokhagymát és a többi zöldséget. Adjuk hozzá a sót, a borsot és a paradicsompürét. Fedjük le, és körülbelül 30 percig főzzük.
  3. Ez alatt az idő alatt készítsük el a besamel szószt.
  4. Egy rakottas tálban váltogatva rakjunk le egy réteg lasagnát, egy réteg zöldséget, majd ismét egy réteg tésztát, és egy réteg besamel szószt. Folytassuk ugyanilyen sorrendben, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  5. A tetejét egy utolsó, vékony réteg besamel mártással fedjük, majd bőséges réteg, szeletekre vágott mozzarellával.
  6. A sütőben süssük 30 percig, 200-180°-on.