Kezdőlap ‎> Tippek és receptek ‎> Tippek

Tippek

A Panzani ötlettára

A Panzani tudja, hogy a tészták kifőzése kulcsfontosságú a jóízű és jól sikerült étel szempontjából. Éppen ezért folyamatosan törekszünk termékeink minőségének javítására, olyan tésztákat kínálva, amelyek nem ragadnak, egyszerre lágyak és rugalmasak.

Mivel azonban a főzés tudománya tapasztalat és tudás kérdése, a Panzani most megoszt Önnel néhány apró titkot, amelyek segíthetnek még ízletesebb tésztaételeket varázsolni az asztalra. Csak kövesse az útmutatásokat!

 

 

Tips

 

 

 

 

 

Tips

 

 

 

 

 

Tips

 

 

 

 

 

Tips

A tészta helyes adagolása

Fejenként 80 és 100 g közötti tésztával kell számolni, étvágy szerint, illetve egy kicsivel többel, ha egytálételről van szó.


Panzani-tipp

Hogy megkönnyítse a dolgunkat, a Panzani a dobozok többségét adagolási skálával látta el (1 adag = 100g). Ennek segítségével gond nélkül megállapítható, mennyi tészta szükséges az adott étel elkészítéséhez!

 

 

A helyes vízmennyiség!

Az optimális tésztafőzéshez bátran használjon nagy mennyiségű vizet, vagyis mintegy 1 litert 100g tésztához: a tészta így egyenletesebben megfő, és még kellemesebb lesz az állaga a szájban!

 

Panzani-tipp

A főtt tészta ízélményének fokozására a tészta kifőzéséhez használt vízbe tegyen durva szemcséjű aromás sót, vagy egy leveseskockát. Így egyetlen mozdulattal könnyedén fokozhatja az ízhatást!

 

 

A főzés felgyorsítása...

A víz felforralásának felgyorsítására, és a tészta kifőzési idejének lerövidítésére a Panzani 2 egyszerű és praktikus tippel szolgál:

 

Panzani-tipp

1/ Egy elektromos vízmelegítőben melegítse elő a vizet, mielőtt átönti a forralásra szolgáló edénybe.
2/ Az elejétől tegyen sót a vízbe, mert a só felgyorsítja a vízhőmérséklet emelkedését, illetve fedje le a lábast.

 

 

A tészta belerakása a vízbe

A tészta vízbe helyezésekor a víz lehűl és a forrás abbamarad.
A forrás folytatódásához, és a tészta leragadásának elkerülése érdekében állítsa magasabb fokozatra a tűzhelyet, hogy a víz gyorsan felforrjon ismét.
Ezt követően mérsékelje a lángot közepesre, folyamatosan forrásban tartva a vizet.

 

Panzani-tipp

Fölösleges olajat adni a tészta főzéséhez használt vízhez! Ahhoz, hogy a tészta ne ragadjon, elég egyszerűen felügyelni a főzést, és rendszeresen megkavarni a tésztát kifőzés közben.

 

 

Főzési idő

Mikor van készen egy tészta? Ez a kérdés sok-sok éve megosztja világszerte a szakértőket!

 

Panzani-tipp

Bízza magát bátran a saját ízlelésére, és kóstolja meg a tésztát a kifőzés közben. De a másik megoldás, ha követi a Panzani csomagolásán szerepelő utasításokat, és ez alapján kiválasztja a kedvenc állagát: al dente, kemény vagy éppen finoman omlós. Ahogy Ön szereti

PANZANI HÍREK

Szószok kívánság szerint

RECEPT

Paradicsomleves betűtésztával