Kezdőlap > Tippek és receptek > Vendégváró ételek > Tagliatelle narancsos kacsával

Tagliatelle narancsos kacsával

 

        

Tagliatelle
Tagliatelle narancsos kacsával
Személyek száma: 4
Elkészítési idő: 45 - 60 min
Hozzávalók listája: 
  • 400 g PANZANI Tagliatelle
  • 2 kacsamell filé
  • 1 narancs
  • 6 evőkanál portói
  • 30 g vaj
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál porcukor

  1. Tisztítsuk meg a filét a zsírtól, sózzuk, borsozzuk. Pirítsuk meg (olaj nélkül) 5 percig mindkét oldalát serpenyőben. Amikor megbarnultak, csomagoljuk be alufóliába, és tartsuk melegen.
  2. Gondosan mossuk meg a narancsot. Csíkokban hámozzuk le a héját, és facsarjuk ki a levét.
  3. Forraljuk fel a héjat 3-szor, cserélve a vizet.
  4. Egy serpenyőben keverjük össze a vajat és a cukrot. Amikor karamellizálódott, öntsük hozzá a portóit, az ecetet és a narancslevet. Sűrítsük be a felére, majd adjuk hozzá a héjakat. Főzzük tovább a szószt 10 percig, amíg krémes állaga lesz.
  5. Főzzük ki a tésztát nagy mennyiségű sós vízben. Csepegtessük le, és keverjük össze a szósszal.
  6. Tálaljuk közvetlenül a tányérokon, fejenként fél kacsamell kíséretében.