Kezdőlap > Tippek és receptek > Tejszínes ételek > Penne Rigate hegyvidéki módra

Penne Rigate hegyvidéki módra

 

        

Penne Rigate
Penne Rigate hegyvidéki módra
Személyek száma: 4
Elkészítési idő: 10 - 15 min
Hozzávalók listája: 
  • 400g PANZANI Penne Rigate
  • 150g préselt héjú, érett keménysajt
  • 150g nyers sonka
  • 35cl folyékony, tejföllel kevert tejszín
  • 2 fej hagyma
  • só, bors, szerecsendió

  1. Vágjuk fel a sonkát vékony csíkokra.
  2. Hámozzuk meg és csepegtessük le a hagymát. Közepes lángon pároljuk meg, majd adjuk hozzá a sonkát és a krémet. Fűszerezzük meg a sóval, a borssal és a szerecsendióval. Közepes lángon főzzük 5 percig.
  3. Ezzel párhuzamosan főzzük ki a tésztát a csomagoláson jelzett idő szerint, nagy mennyiségű sós vízben. Csepegtessük le.
  4. Helyezzük a tésztát a tálalásra szolgáló tálba, öntsük rá a szószt, és keverjük össze.
  5. Fedjük be reszelt Beaufort sajttal,és azonnal tálaljuk.