Kezdőlap > Tippek és receptek > Friss összeállítások > Nyári Farfalle sárgadinnyével és mozzarellával

Nyári Farfalle sárgadinnyével és
mozzarellával

 

        

Farfalle
Nyári Farfalle sárgadinnyével és mozzarellával
Személyek száma: 8
Elkészítési idő: 20 - 30 min
Hozzávalók listája: 
  • 500 g PANZANI Farfalle
  • 1 sárgadinnye
  • 150 g pármai sonka nagyon vékonyra szeletelve
  • 250 g mozzarella golyó
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál folyékony méz
  • 1 lime
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, bors

  1. Főzzük ki a tésztát sós, forrásban lévő vízben, csepegtessük le, majd rövid ideig tartsuk hideg víz alá.
  2. Csepegtessük le a mozzarella golyókat, és vágjuk fel a sonkát csíkokra.
  3. Távolítsuk el a sárgadinnye magját, és karalábévájóval vágjunk ki gömböket a húsából.
  4. Készítsük elő a szószt, az ecetet összekeverve némi sóval, borssal, a mézzel, valamint a lime húsával és levével.
  5. Öntsük rá a szószt a kihűlt tésztára, és adjuk hozzá a sárgadinnye és mozzarella golyókat.
  6. Kis kupákban tálaljuk fel a salátát, sonkacsíkokkal és néhány bazsalikomlevéllel díszítve.