Kezdőlap > Tippek és receptek > Tejszínes ételek > Farfalle carbonara gombával

Farfalle carbonara gombával

 

        

Farfalle
Farfalle carbonara gombával
Személyek száma: 4
Elkészítési idő: 10 - 15 min
Hozzávalók listája: 
  • 400 g PANZANI Farfalle
  • 500 g csiperkegomba
  • 1 doboz füstölt bacon kocka
  • 3 tojás sárgája
  • 25 cl tejföllel kevert tejszín
  • só, bors és szerecsendió

  1. Pirítsuk meg a bacon kockákat egy serpenyőben, majd melegen tegyük félre.
  2. Tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk 4 felé. A baconhöz használt serpenyőben pároljuk meg a gombát, amíg a víz távozik belőle.
  3. Verjük fel együtt a tejszínt és a tojássárgáját. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a szerecsendiót.
  4. Ezalatt főzzük ki a Farfallét a szükséges idő betartásával.
  5. Keverjük össze az edényben a tésztát, a baconkockákat és a gombát. Melegítsük fel az egészet, majd zárjuk el a lángot, és öntsük hozzá a tojásos krémet.
  6. Tálaljuk közvetlenül a tányérokban, friss reszelt parmezánnal megszórva.