Kezdőlap > Tippek és receptek > Édes élvezetek > Banános karamellizált Vermicelli

Banános karamellizált Vermicelli

 

        

Banános karamellizált Vermicelli
Személyek száma: 6
Elkészítési idő: 20 - 30 min
Hozzávalók listája: 
  • 250 g PANZANI Vermicelli
  • 12 banán
  • Vaníliaszósz
  • 3 rúd vanília
  • 1 liter tej
  • 75 g vaj
  • 250 g barnacukor

  1. Forrósítsuk fel a tejet a kétfelé hasított és megkapart vaníliarudakkal és 100 g cukorral. Főzzük ki benne a cérnametéltet alacsony lángon, 5 percig. Öntsük a kész tejes tésztát egy kisebb rakottas tálba.
  2. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és adjunk hozzá 50 g cukrot. Miután elszíneződött, tegyük bele az egész banánokat, óvatosan megforgatva benne. Hagyjuk karamellizálódni 2 percig mindkét oldalukat közepes lángon.
  3. Helyezzük rá a Vermicellire, szórjuk meg cukorral, és süssük barnára a grillrácson.
  4. Ez alatt az idő alatt olvasszunk meg 100 g cukrot egy másik serpenyőben fél pohár vízzel. Öntsünk bele egy maréknyi Vermicellit, majd karamellizáljuk. Helyezzük rá kis csokrok formájában a banánokra.