Kezdőlap ‎> A Panzani világa ‎> A Panzani minőség

A Panzani minőség

Panzani qualityMit jelent a Qualitŕ Oro?

Az Arany Minőség alapja a legkiválóbb összetevők kiválasztása.
Miután a tészták esetében a legfőbb összetevő a búza, könnyen kitalálható, hogy ez utóbbi a minőség kulcsa.
Durumbúza, semmi más, csak durumbúza és víz! Semmi tojás, lágy liszt, vagy egyéb összetevő!
A kutatások beigazolták, hogy a tészta döntően csakis a búzának köszönheti kitűnő ízvilágát, színét és optimális főzési tulajdonságait.
A durumbúza szemek gondosan kiválogatásra kerülnek, majd a legkiválóbb durumbúza szemeket a malomban megőrlik, így kapva meg a tészta alapját képező darát. Ebből dolgozza ki a Panzani a tökéletes tésztát, a sokéves tapasztalatra épülő, hagyományos gyártási eljárásokon keresztül.
A szószok esetében a Panzani a spanyol paradicsomkertek közvetlen közelébe telepítette főbb gyártólétesítményeit, és szigorúan ellenőrzi a paradicsomtermelés minden egyes lépését. A Panzani ily módon tökéletesen ellenőrzött eredetű és minőségű terméket garantál Önnek.
Panzani quality

 

 

Panzani quality

 

 

Panzani quality

 

 

Panzani quality

 

 

Panzani quality

 

A Panzani-féle minőségellenőrzés

Hogy minden nap példamutató minőségű termékeket juttasson az Ön asztalára, a Panzani egyedülálló kompetenciára és erőforrásokra támaszkodik, melyek hűen tükrözik ambícióit: egy Minőségkutatási és -fejlesztési Igazgatóságra, amelyen belül két kiválósági pólus működik: a CRECERPAL és a CEREC.
 CRECERPAL - a Cereáliák, Rízsfélék és Tésztafélék Európai Kutatóközpontja fizikai, kémiai és organoleptikus teszteknek veti alá az összetevőket és a termékeket, így garantálva a Panzani minőségi sztenderdeknek való megfelelőséget. A központ a teljes gyártási folyamatot ellenőrzi.
CEREC – a Kulináris Kutató és Szaktudás Központ a szószok és express tészták szegmensében végez kutatásokat a termékek ízvilága, állaga, illata és színe terén, hogy azután a legkiválóbb és főként a legízletesebb recepteket kínálhassa Önnek!

 

 

A búzaföldtől a tányérig… a PANZANI tészták titka!

A válogatott búzaszemek jelentik az első és az egyik legfontosabb lépést. Valójában számtalan különféle, jobb és gyengébb minőségű búza létezik, és nem minden búza alkalmas Panzani tészták előállítására. Ahhoz, hogy a tészták gyártásába bevonható legyen, a durumbúzának meg kell felelnie a Panzani által elvárt minőségi kritériumoknak. Ezért a betakarítás idején szigorú szelektálási munka kezdődik, hogy így biztosítsuk a legkiválóbb búzák keverékét. Végezetül rendszeres ellenőrzéseket végzünk az egész év folyamán, hogy ellenőrizzük a búzát és a Panzani minőségi sztenderdjeinek való megfelelőséget.
A durumbúza szemeket megtisztítjuk, átválogatjuk, átfésüljük és csírátlanítjuk, majd egyre finomabb részecskékre fragmentáljuk. E részecskéket azután megtisztítjuk, hogy darát készítsünk belőle. Ezt követi a tészta gyúrásának szakasza: a darához vizet adunk, majd a keveréket összegyúrjuk, amíg homogén és kompakt masszát, „tésztát” kapunk belőle.
Farfalle, csigatészta vagy kagylótészta? Ezek a meglehetősen sajátos tésztaformák a tészta formázása révén alakulnak ki. A tészta speciális csőprésen megy keresztül, amely a kívánt formára alakítja azt!
A szárítás a tésztagyártási folyamat utolsó szakasza. Ez igen kényes művelet, ahol a szárítási időt és hőmérsékletet az egyes tésztaformáknak megfelelően kell meghatározni. Ez a szakasz kulcsfontosságú, mert meghatározó a tészták megfelelő tartása szempontjából a főzéskor.
Végezetül a tésztákat tároljuk, majd a jól ismert speciális tasakokba csomagoljuk. Önnek csak annyi a feladata, hogy nap mint nap élvezze őket!

 

 

A búzaföldtől a tányérig… a PANZANI szószok titka!

A Panzani paradicsomszószok története a paradicsomföldön kezdődik, egy kulcsszakasszal: a paradicsomszürettel. Valójában a Panzani szoros együttműködést tart fent a partner termelőkkel, és úgy szervezi a vetést, hogy minden mezőn tökéletesen érett termést takarítson be (évtől függően júliustól szeptemberig).
A paradicsomokat ezután több szakaszban többszörösen átválogatják. Kizárólag azokat tartják meg, amelyek megfelelnek a Panzani minőségi követelményeinek: a még zöld és a túlérett paradicsomok egyformán kiselejtezésre kerülnek…
A konyhába kerülve a paradicsomot megmossák és még egyszer átválogatják. A magok és a bőr eltávolítása után a paradicsom készen áll arra, hogy pürévé, rostokká vagy koncentrátummá alakítsák. Ezek egész évben folyamatosan felhasználhatók, egyenletes paradicsomszósz minőséget garantálva.
Ezzel párhuzamosan a hozzávalók (hagyma, sárgarépa, zöldségek, aromanövények és adott esetben hús) hozzáadásra kerülnek a paradicsom koncentrátumhoz, a hőmérséklet emelése és a receptnek megfelelő főzési mód mellett.
Végül a szószokat is csomagolják, majd lehűtik, hogy mielőbb ott lehessenek kedvenc boltja polcain! Honlapunk változatos receptek tárházát kínálja Önnek, amelyek különlegessé tehetik étkezéseit. Nem kell többé egész délután vesződni az étel elkészítésével, bízza csak a Panzanira, és családja, vendégei el lesznek bűvölve!

PANZANI HÍREK

Szószok kívánság szerint

RECEPT

Rakott chifferini cukkinival